Content director & blogger

Online magazine Eigenwijs Blij is een positieve inspiratiebron voor wie stappen wil zetten op het gebied van groen en geluk. Of dat nu grote stappen zijn of hele kleintjes.

Het komt je vast bekend voor: met de beste wil van de wereld koop je een duurzaam product of eet je iets wel of juist niet. Maar als je je dan verder in het thema verdiept, blijkt dat je nog lang niet genoeg doet! Goed voelt ineens als niet goed genoeg en je voelt je misschien zelfs een beetje hypocriet. Eigenwijs Blij gelooft in het motto ‘liever inconsequent goed, dan consequent fout’. We willen je inspireren om stappen te zetten, maar realiseren ons dat 100% ‘goed’ leven gewoonweg niet kan. Daar is de huidige wereld veel te complex voor. Bovendien gaan we ervan uit dat veel van de narigheid in de wereld allang bij je bekend is. Bij Eigenwijs Blij lees je geen onaangename verhalen over mishandeling, gifstoffen en vervuiling. In plaats daarvan komen we met oplossingen, hoe klein ook. Zodat je met een positief gevoel kunt besluiten om nieuwe dingen uit te proberen; zodat je blij wordt van elke eigenwijze stap die jij durft te zetten!

Eigenwijs Blij bestaat sinds januari 2015 en timmert sindsdien hard aan de weg om het bereik te vergroten. De cijfers op dit moment:

  • 26.000 unieke bezoekers (maart 2017, exclusief Eigenwijs Blij HQ)
  • 36.000 page views (maart 2017, exclusief Eigenwijs Blij HQ)
  • 29.000 sessies (maart 2017, exclusief Eigenwijs Blij HQ)
  • steeds meer volgers via de nieuwsbrief, Twitter en Facebook
  • vrouwen 70%, mannen 30%; we bereiken alle leeftijdsgroepen, maar het zwaartepunt ligt op 25-34-jarigen (30%)